Aerial Yin Yoga

Je wordt gedragen door het doek

Aerial Yin Yoga

Deze yogavorm wordt steeds geliefder. In de Aerial Yoga word je gedragen door het doek. Je kunt je letterlijk terugtrekken in je eigen cocon. Het doek masseert, ondersteunt, draagt, omhelst en geeft een veilig gevoel.

Aerial Yin Yoga werkt diep door op het bindweefselvlies. Het doek masseert het bindweefsel nog dieper op de punten waar het doek jou draagt. De eerste keer dat je deze yogavorm beoefent kan het ondersteunde doek onwennig aanvoelen. Het is een kwestie van vertrouwen. Durf jij je helemaal over te geven aan de draagkracht van het doek? Als dit lukt, dan zul je ervaren hoe je lichaam zich meer mag gaan openen waardoor je nog dieper tot het bindweefselvlies doordringt.

Een mooie metafoor voor onze spieren en bindweefsel is die van een natuurspons. In een vochtige toestand kun je een spons uitknijpen of uitwringen zonder dat deze kapot gaat. Als de spons droog is neemt hij weer zijn oorspronkelijke vorm aan. Wanneer deze spons in droge toestand steeds opnieuw heel zachtjes wordt bewerkt en uitgetrokken zal de spons na een tijdje zijn langere vorm behouden. Zo gaat het ook met je spieren, gewrichten en bindweefsel. Daarom is het zo belangrijk Aerial Yin Yoga zonder enige spierspanning uit te voeren.

Aerial Yin Yoga is uitermate geschikt voor mensen met rug-, heup- en bekkenklachten. Het doek kan diverse houdingen toegankelijker maken. Het geeft je de mogelijkheid om je meer te verdiepen in de houding. Het doek kan een deel van je lichaamsgewicht dragen waardoor een houding minder intens wordt. Het doek opent de mogelijkheid om dieper door te dringen tot verborgen of onderliggende informatie uit je onderbewustzijn. Dit geeft de mogelijkheid om jezelf op een dieper emotioneel niveau te leren kennen en te neutraliseren. Als je leert om met lastige situaties om te gaan in het doek, kun je deze ook beter in het dagelijks leven aan.