Kaiut Yoga

De Yoga methode die werkt voor iedereen

Kaiut Yoga

Kaiut Yoga, de Yoga methode die werkt voor iedereen, elk lichaam en iedere leeftijd. Kaiut Yoga gaat niet over lenigheid maar over de functionaliteit van onze gewrichten. We kennen allemaal pijn in ons lichaam, bewust of onbewust door misschien wel een trauma (een ongeluk) of via de moderne manier van leven.

Ons lichaam is niet gebouwd op onze huidige levensstijl. Het vele zitten, lang werken achter de computer of telefoon doet ons lichaam geen goed, met alle gevolgen van dien.

Ons lichaam roept en vraagt om aandacht maar we hebben geen tijd om daarnaar te luisteren. We zijn immers te druk met andere werkzaamheden. Totdat ons lichaam echt aan de handrem trekt.

Kaiut Yoga is een methode die heel specifiek is gericht om de problemen van de levensstijl van nu tegen te gaan en onze gewrichten te laten functioneren waar ze voor gemaakt zijn.

Kaiut Yoga is ontwikkeld door Francisco Kaiut uit Brazilië. Lyengar geschoold, masseur, manueel therapeut en chiropractor. Vanuit deze disciplines ontwikkelde hij dertig jaar geleden zijn eigen yogamethode. Deze no-nonsens vorm van Yoga pelt je af als een ui zodat je uitkomt bij de werkelijke plek waar de beperking zit. Door de houding voor jou te laten werken en aandacht te geven aan deze vergeten plek(ken) kunnen nieuwe neurologische verbindingen in de hersenen ontstaan en kan het letsel helen.

Ik heb in de achttien jaar dat ik Yoga beoefen veel opleidingen gedaan. Maar niet één keer ben ik zo geraakt door een methode als deze. Alles wat ik wist mocht ik loslaten om met een geheel hernieuwde blik naar Yoga te kijken en te voelen waarom deze vorm van Yoga zo het verschil maakt. Een vorm van Yoga, zo zuiver en puur, zoals het hoort te zijn. Het gaat niet om lenigheid of om het perfecte plaatje. Het gaat erom je gewrichten soepel te houden, om heup- of knieslijtage te voorkomen en bewegingsbeperking verminderen of tegen te houden.

Opleidingen doe ik hoofdzakelijk voor mijzelf. Laag voor laag afpellen en weer met andere ogen kijken naar Yoga. Deze methode is zo helder en aards, no- nonsens. Ontspanning en inspanning werken samen. Ik werd uit mijn comfort zone gehaald en schoof alle aangeleerde trucjes aan de kant. Ik merkte hoe mijn lichaam iedere dag sterker aanvoelde. en kreeg vrijheid waar mijn beperking me in de greep hield. Ik durfde naar mijn beperking te kijken en ernaar toe bewegen alsof ik aan het dansen was met mijn grenzen. Yoga gaat niet om een work-out, het gaat om functionaliteit. Ons lichaam reageert super goed op prikkels die logisch en natuurlijk zijn. Hoe meer ik mijn comfort zone verlaat hoe meer resultaten ik voel in mijn lichaam, dat in zijn voordeel herstelt.

Dat Kaiut Yoga voor iedereen en elk lichaam is bewees een dame van 81 jaar die mee deed aan deze training. Niet om les te gaan geven maar omdat ze een zeer pijnlijke stijve knie had. Zij wilde niet dat deze knie de kwaliteit van haar leven verder zou beïnvloeden. Na deze acht intense dagen bedankte ze Francisco Kaiut voor haar nieuwe lichaam. De pijn en stijfheid was aanzienlijk minder en ze straalde van geluk door de vrijheid die ze voelde.

Wil jij ook lekker slapen, een leeg hoofd en een lichaam dat ontspannen en vrij aanvoelt?

Movements creates more movement
Movements creates energy
Movements creates life!