Over Brenda Randeraat

Als kind liep ik altijd op blote voeten. Ik vond en vind het heerlijk om werkelijk met mijn voeten in de klei te staan. Ik ervaar vrijheid en ruimte en voel me één met de natuur. Ik observeer de stilte en kan de meest kleine dingen waarnemen.

Dierbaren vergelijken mij altijd met een vlinder en zo voel ik het zelf ook. Vlinders spelen een grote rol in de symboliek vanwege hun metamorfose. Ze staan voor een nieuw begin, wedergeboorte of voor wederopstanding. In veel beschavingen is de vlinder een belangrijk symbool van geluk, vrijheid en liefde. In veel culturen worden vlinders geassocieerd met de dood of dromen. Het Griekse woord psyche betekent niet alleen vlinder, maar staat daarnaast ook voor ziel. Zo is voor mij de cirkel steeds ronder en ronder aan het worden.

Ik heb een opleiding gevolgd tot verzorgende en ook een aantal jaren in het vak gewerkt. Ik heb veel geleerd en ontdekte daar dat echt ieder mens uniek is. Bij toeval kwam ik in de horeca terecht en dit leek mij als een tweede huid te passen. Er was een nadeel; ik raakte steeds verder van mezelf verwijderd. Ik voelde me altijd opgejaagd, gehaast en totaal niet meer in verbinding met mezelf. Iedere dag ging ik weer het gevecht aan met mezelf, alsof ik last had van podiumvrees.

Totdat ik een prachtig interview las waarin zangeres Liesbeth List vertelt hoe yoga haar hielp bij haar podiumangst. Ik besloot ook op zoek te gaan naar yoga. Mijn eerste ervaring was niet geweldig. Het was niet mijn ding en er waren niet de mensen waar ik mij ‘veilig’ bij kon voelen.

Daar waar ik anders altijd afgehaakt zou zijn, voelde ik dit keer de nieuwsgierigheid om door te blijven zoeken, naar de yogastijl en een docent die me wel zouden aanspreken.

Voor deze beslissing ben ik nog steeds iedere dag dankbaar. De keuze om niet op te geven in mijn zoektocht naar de juiste yogastijl, heeft mijn leven werkelijk veranderd. Zonder hier dramatisch over te doen, het voelde als thuiskomen, ik mocht me gaan ontpoppen als de vlinder die iedereen in mij zag.

Mijn nieuwsgierigheid werd zo groot dat ik in 2004 de opleiding tot Yoga Powerdocent ben gaan doen. Puur voor mezelf; ik zag mezelf helemaal geen les geven en was daar ook helemaal niet mee bezig. En zo volgde er steeds meer opleidingen omdat mijn nieuwsgierigheid in anatomie, psyche en zijn steeds groter werd. Omdat immers alles met elkaar in verbinding staat.

Na al die jaren van opleidingen en verdiepingen, heb ik na 22 jaar mijn restaurant verkocht en is yoga geven mijn leven geworden. De metamorfose / transformatie die ik onbewust ben doorgegaan door middel van yoga, wil ik graag met je delen.

Ik sta nog steeds met mijn beide voeten in de klei, maar heb inmiddels ook mijn vleugels uitgeslagen naar een nieuw begin. Voor mij gaat yoga hand in hand met een grote glimlach en plezier beleven aan datgene wat je doet; ook al laat je lichaam niet alles toe, morgen is er weer een nieuwe dag!

Daarnaast blijf ik mezelf nog steeds voeden met workshops en scholingen.
De nieuwsgierigheid naar vernieuwing blijft.

Zonnige groet,
Brenda

De opleidingen die ik heb gevolgd zijn

• Kaiut yoga
• Power yoga
• Aerial Yoga
• Aerial Yin Yoga
• Hormoon Yoga
• Bikram/ Hot Flow Yoga
• Yin/ Yin medicine Yoga
• Nidra / restoritive Yoga
• Persoonlijke ontwikkeling
• Professionele ontwikkeling
• Trainer Hormoonfactor