Power VinYasa Yoga

Vinyasa is een actieve vorm van Yoga verbonden met je ademhaling

Power Vinyasa Yoga

Power Vinyasa Yoga is mijn eerste ‘liefde’ in de yoga. Alle elementen die ik op destijds zocht heeft deze vorm van yoga; ademhaling, kracht, focus en energie. Ik werd uitgedaagd door het fysieke deel van deze yogavorm. De nieuwsgierigheid om steeds weer te mogen onderzoeken wat in mijn lijf haalbaar was en nog steeds is, heb ik iedere dag. Ik word nog steeds verwonderd door mijn eigen kracht en mijn eigen lichaam. Power Vinyasa Yoga gaf me energie en vertrouwen om grenzen in mijzelf op te zoeken. Ik verlegde mijn grenzen waar het ging om geduld, focus en ademhaling. Onbewust veranderde mijn geest. Ik werd zowel mentaal als fysiek sterker en flexibeler en voelde me steeds vitaler worden. Zelfs mijn hormoonhuishouding werd stabieler.

Mijn kracht tijdens mijn yogalessen, is dat ik jouw lichaamstaal aanvoel. Jouw lichaam kan immers meer dan dat jij ‘denkt’. Samen onderzoeken we waar jouw grens ligt. Dit alles in combinatie met een gezonde dosis humor en plezier. Onbewust voel je een grote glimlach in en om je hart tijdens deze yoga practice. Het geeft je het vertrouwen in je lichaam en jezelf terug. Voel je verwondert als op een dag een houding lukt waarvan je dacht dat deze je nooit zou lukken. Power Vinyasa Yoga is een cadeau voor jezelf.

Vinyasa is een actieve yogavorm, verbonden met je ademhaling. Het is een serie houdingen die in een vloeiende flow worden gedragen door het ritme van je ademhaling. Deze dynamische vorm is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga. Vinyasa Yoga is voor de yogi die graag de fysieke kant van Yoga beoefenen.

Het is dat yoga zich niet in potjes laat proppen anders zou het wereldwijd het beste medicijn zijn. Dit zijn de woorden van de Amerikaanse neuroloog en psychiater Murali Doraiswamy. Ervaar zelf of deze energieke vorm bij jou past.