Yoga Nidre en Restorative

De parel van diepteontspanning

Yoga Nidre

Yoga Nidra wordt ook wel de parel van de diepteontspanning genoemd. Een zachte maar ook effectieve techniek die overal kan worden ingezet en tegelijkertijd op geestelijk en lichamelijk niveau werkzaam is.

Nidra betekent ‘slaap’ en daarom wordt Yoga Nidra vertaald als ‘de slaap van de yogi’s’. Het is een effectieve techniek voor diepteontspanning, die het mogelijk maakt in een halfuurtje lichamelijk, geestelijk en emotioneel volkomen te ontspannen.Terwijl het lichaam op deze bijzondere wijze in slaaptoestand is, blijft het innerlijke bewustzijn helder wakker. Dat zorgt ervoor dat je tijdens de oefening lichamelijk en geestelijke spanning los kunt laten en blokkades kunt doorbreken.

 Je kunt met Yoga Nidra wel tot vier uur slaap inhalen. Je weerbaarheid wordt groter en je reacties rustiger en weloverwogen. Het beoefenen van Yoga Nidra verbetert het concentratievermogen en de creativiteit. Je intuïtie wordt beter en beslissingen nemen gaat je makkelijker af. Tot slot wordt je gezondheidstoestand stabieler. Door de aangeleerde technieken kom je ook nog eens makkelijker in slaap.

Yoga Nidra is voor iedereen geschikt. Een ideale yogavorm voor als je wilt leren ontspannen op momenten waarin je gebukt gaat onder stress of spanning. Chronische pijnen kunnen zachter worden door het beoefenen van deze Yoga Nidra. Deze yogavorm is ook een mooie ondersteuning in examentijd. Alles wat je moet weten ligt immers in je opgeslagen. Alleen door stress, angst of paniek vergeet je te vertrouwen op wat je al weet.

Yoga Nidra kan ook helpen bij migraine, verslaving, trauma, kankerpatiënten, burn-out, PM, overgangsklachten, andere klachten en aandoeningen.